Hier worden een aantal belangrijke en bekende cases besproken. De cases zijn:

 • The Phoenix Lights:  een enorm object boven de stad Phoenix wordt door duizenden mensen gezien.
 • Rendlesham Forest:  een hele reeks gebeurtenissen met UFO's rondom een nucleaire basis.
 • Het Hessdalen fenomeen:  een wetenschappelijk onderzoek naar sightings in Hessdalen.

 

The Phoenix Lights zijn ook al besproken bij het onderdeel op de website "Massa-sightings". Hier een andere beschrijving van deze case:

 

On March 13th 1997, an extraordinary event occurred across the state of Arizona that has become the subject of great debate in the UFO community. Hundreds, and perhaps thousands of witnesses from all walks of life reported seeing a large V-shaped craft, over a mile across with unusual lights, travel slowly and silently by at a very low altitude. Some witnesses who reported being directly underneath it as it passed, said it drifted right over the housetops, so close it seemed "they could almost touch it." Witness accounts suggest that at least one unknown craft and possibly others passed directly over Phoenix and penetrated through Sky Harbor airspace, before drifting off to the south towards Tucson. At least one air traffic controller, who now refuses to be identified, admitted in a televised news interview that he saw the lights from the tower using binoculars, but did not see anything on radar.

 

Skeptics and debunkers dismiss the event as flares or a host of other manmade or natural explanations while thousands of witnesses insist that what they saw cannot be explained in any known terms. There are many facts, photos, witness accounts and notable circumstances that are attached to the event and similar events that have occurred all over the world that are largely ignored by the media and completely ignored by a few staunch skeptics and debunkers who get way more media attention than they deserve. 

.....

Het verhaal gaat hier verder:

http://www.ufodigest.com/news/0307/debunking.html

 

Op een Amerikaanse nucleaire basis in Engeland, zijn er verschillende sightings over een periode van een paar dagen. Meerdere militairen en officieren zijn naar voren gekomen met hun verhaal. Een van hen heeft zelfs de gelande vliegende schotel aangeraakt en onderzocht beweert hij. Ook is er een bandje uit een taperecorder van Kolonel Halt (hij had deze bij zich toen hij de sighting onderzocht) waarop hij beschrijft wat hij ten tijde van de sighting allemaal zag in het bos. Deze tape komt in de documentaire aan bod en is ook op los op youtube te vinden (zoek op "Colonel Halt tape UFO").

 

Uiteindelijk zijn de kernraketten van de basis onklaar gemaakt door een UFO die een lichtstraal de silo's in scheen. Een ongelofelijk verhaal, maar de betrokken militairen die naar voren zijn gekomen met hun verhaal komen op mij geloofwaardig over. Ook de reactie van de overheid is erg vreemd omdat ze zeggen dat er niets aan de hand is geweest dat de moeite waard was om te onderzoeken. Vreemd, aangezien er maar een paar mogelijkheden zijn: het is echt gebeurd of de militairen liegen of hallucineren. En aangezien het hier gaat om een nucleaire basis waar kernkoppen onklaar zouden zijn gemaakt, zou je toch een reactie van de overheid verwachten. Maar zelfs toen deze militairen op Larry King Live hun verhaal hadden gedaan, kwam er geen reactie van de overheid.

 

Meer interessante informatie op wikipedia:

http://en.wikipedia.org/wiki/Rendlesham_Forest_incident

 

Doordat er al decennialang allerlei vreemde lichten worden gezien boven Hessdalen in Noorwegen en bewoners zeggen dat ze vliegende schotels hebben gezien, heeft men besloten een UFO observatory neer te zetten. Dit is een van de meest intrigerende filmpjes die gemaakt is door deze observatory (duurt maar 17 seconden):

 

Neem dan vervolgens de onderstaande foto. De sluitertijd is 30 sec en ook het lichtspectrum is geanalyseerd. Zoals je ziet is deze erg "schoon", wat aangeeft dat er geen verbranding van gassen plaatsvindt. De wetenschappers denken dat het een soort van plasma is dat wordt vastgehouden door een magnetisch veld.

 

Door deze bevindingen trok het fenomeen serieuze aandacht en is er een conferentie gehouden die serieuze wetenschappers van over de hele wereld trok. Men besloot om een meer professionele observatory neer te zetten en het onderzoek samen te doen met een Noorse universiteit en Italiaanse SETI wetenschappers.

 

In het vervolg zou men geavanceerde apparatuur gaan gebruiken om het fenomeen te onderzoeken, waaronder ook bijvoorbeeld een radar. Dit heeft onder andere geleid tot de foto die hierboven staat. In de docu hieronder zul je een onderzoeker van de Noorse universiteit horen praten over de foto, wat het onwaarschijnlijk maakt dat de foto een hoax is, lijkt mij. Het fenomeen is ook op radar waargenomen wat ook bevestigd wordt door de wetenschappers.

 

Hier nog een zeer interessant filmpje dat gefilmd is door een groep studenten van de universiteit toen ze aan het werk waren bij de observatory:

 

De documentaire duurt 50 minuten en laat het wetenschappelijke bewijs zien dat er solide objecten in de lucht zijn waargenomen die worden aangedreven door een soort van plasma. De wetenschappers in de docu nemen het woord UFO niet in de mond, maar blijven praten over een wetenschappelijk bevestigd fenomeen. Maar als je de sightings van de lokale bevolking koppelt aan de bevindingen van dit wetenschappelijke onderzoek, is het niet raar om aan te nemen dat het hier gaat om vliegende schotels.

 

Hier is de website van het project Hessdalen bij de Noorse universiteit:
http://www.hessdalen.org/pictures/description.shtml

 

De bevindingen die tot nu toe volgen uit het wetenschappelijke onderzoek:

 

 • The phenomenon is identified as a bright flying object with special characteristics making it unique to science.
 • The phenomenon is more complex and diverse than expected, indicating more than 1 single kind of phenomenon.
 • The phenomenon is sometimes made up of separate units that may depart and fly away.
 • The speed varies from still to 8km per second.
 • The phenomenon changes course in speeds indicating no mass by physical means.
 • The phenomenon seems to be able to take on pieces of plasma or energy from the ground whilst passing by.
 • The phenomenon seems to radiate energy due to the light and frequency change of colour.
 • Many interesting spectra in the optical and radio frequency range have been detected but more data is needed to draw proper conclusions.
 • These scientific data are quite sensational! We are dealing with a real existing phenomenon which can be observed even though this is difficult.

 

Reactie plaatsen

Reacties

bartje
10 jaar geleden

@Ikram : de aanwezigheid van buitenaardse activiteiten kan de electronica in de omgeving van slag brengen,
Ikzelf heb dit gisteravond/nacht zelf ondervonden toen ik en mijn vriendin na het spotten van een 'UFO'(Blauw groene bol hier heb ik ook foto's van)
De straatlantaarn naast ons ging uit toen we besloten dichterbij te komen .
en eenmaal thuis bleef mijn televisie ineens aan/uit/aan/uit .
Dit gebeurde zolang wij het over het voorval hadden .

Mijn telefoon accu was ook van 95% gezakt naar 2% terwijl de telefoon nieuw is ..

Ikram
10 jaar geleden

Hessdalen lights ( UFO ) - THE PORTAL movie

17:20:4 ging gelijk naar 17:20:51 en de ufo was ineens weg?
Kan het zijn dat het doorgespoeld is ?

hans
12 jaar geleden

hallo skywalker........
over dit onderwerp wil ik graag een reaktie geven.
nog in dit jaar (2012 )zijn we....m.n vrouw haar vriendin en ik zij de gek, naar een lezing over graancirkels geweest in heenvliet.
deze werd gehouden door een spijkenisser schooljuf die als liefde voor deze "hobby" regelmatig ( zo,n 10 a 12 keer per jaar) naar engeland vliegt als ze weer een belletje over een nieuw gemaakte graancirkel krijgt.
iedere graancirkel is door mensen te maken, geen twijfel over mogenlijk.
alleen zijn er paar natuurwetten die dit onmogenlijk maken, nl: A het tijds bestek waar veel graancirkels in zijn gemaakt is relatief kort, te weten in een 30 tot 60 min. voor 2 hectare opp.
B: ook in de regen gebeurd dit verschijnsel.C : er word in elke niet handgemaakte graancirkel een wit poederstof aangetroffen wat sporadisch op aarde voorkomt.D : in de knook van een aar,,,zeg maar een soort elleboog,,,van de steel zit vocht in( sapstromen).
deze knook ziet er in een graancirkel "ontploft " uit, zeg maar het zelfde idee als je een ei in de magnetron stopt en aan doet.....wel eens gedaan???? In de echte graancirkels ontbreken ook menselijke sporen die de grond en aren hebben vertrapt.
natuurlijk worden we gebombardeerd met welliswaar mooie you tube filmpjes over dit onderwerp, maar een van de overtuigenste filmpjes die ik gezien heb is die van de engelse luchtvaartpolitie die een oproep kreeg om naar kettingbotsing op een grote verkeersader de M6 of zoiets te gaan.
er word al gefilmd vanuit het vliegtuigje dat over een stuk akkerbouw vliegt.
niets aan de hand, opde ongevalsplek aangekomen cirkelt het vliegtuigje een paar keer in de ronte en verdwijnt weer precies in de zelfde richting als waar die vandaan kwam.
Toen ze over de akkers vlogen zag je een graancirkel op de zelfde plek als de heenweg, waar nog geen cirkel te zien was,,????.
Die jongens waren ook verrast bij dit aanblik.....Ik ook.
Gooi het maar weer in diezelfde bewustzijnstrechter en sla je slag.
hou doe............