Ik heb altijd gedacht dat graancirkels verklaard konden worden, namelijk ze zijn het werk van grappenmakers. Ik heb zo'n 10 jaar geleden eens een item gezien op tv waarbij hoaxers een redelijk complex uitziende cirkel maakten en vanaf dat moment was ik eigenlijk overtuigd dat het onderwerp mijn aandacht niet waard was.

 

Maar nadat ik in aanraking kwam met de serieuze kant van het UFO-fenomeen, ben ik me ook gaan verdiepen in het graancirkelfenomeen en ik was verbaasd dat er toch wat eigenaardige en schijnbaar onverklaarbare dingen aan de hand lijken te zijn. Bij dit onderdeel van de website laat ik die eigenaardigheden zien.

 

Dat er eigenaardigheden zijn, dat hoeft natuurlijk nog niet te wijzen naar aliens. Maar toch lijkt er een mogelijke link te zijn tussen het graancirkelfenomeen en het UFO-fenomeen. Deze link zijn de bollen licht die bijvoorbeeld zijn gezien door onder andere piloten tijdens de Tweede Wereldoorloog (deze werden door hen "Foo Fighters" genoemd) en die ook worden gezien rondom graancirkels. De eerste documentaire onder het kopje "documentaires" hier beneden op deze pagina (The Enigma of Flying Spheres), behandelt deze bollen licht en de link tussen beide fenomenen.

 

De eerste helft van dit onderdeel begint met een heleboel plaatjes van graancirkels om even in de stemming te komen. Daarna, op de helft van de pagina, komen documentaires, wetenschappelijk bewijs, verborgen codes en nog wat andere zaken aan bod. Eerst even genieten dus, want wie de "cirkels" ook maken, het staat vast dat het geweldige kunstenaars zijn!

Kijk eens naar de volgende "graancirkel".... Een geniale hoax of zit er meer achter?

 

In dit youtube filmpje beweert iemand de gedecodeerde schijf uit de cirkel ontcijferd te hebben... en het lijkt alsof de mogelijke aliens ons iets proberen te vertellen. De codering in de schijf is in ASCI binaire code.

 

Is dit alles een zeer goed uitgevoerde hoax of is er meer aan de hand? Voor wie geen zin heeft om het filmpje te bekijken, hier even een snelle samenvatting. Deze graancirkel (linksonder in het plaatje) is gevonden in Engeland:

 

Hier is de graancirkel iets beter te zien (rechts op het plaatje hieronder):

 

Dit is op zn minst een hele merkwaardige graancirkel te noemen... totdat iemand de overeenkomsten zag met een bericht in binaire code dat de grote Carl Sagan eind jaren 70 met de Arecibo telescoop de ruimte heeft ingestuurd als een soort groet naar buitenaardse beschavingen.

Dit was ons bericht dat wij de ruimte in hebben gestuurd:

 

In dit bericht wordt verteld dat wij gebruik maken van het decimale systeem om te rekenen, welk element het hoofdbestanddeel van ons lichaam is, hoe ons dna eruit ziet, hoe ons zonnestelsel eruit ziet en waar de Aarde zich bevindt in ons zonnestelsel, hoe wij zelf eruit zien en onderaan is te zien met welke technologie wij het bericht de ruimte in hebben gestuurd (dus de "M" onderaan met de boog erover heen stelt de Arecibo telescoop voor).

Hieronder links zien we nogmaals ons bericht en hieronder rechts het bericht dat als graancirkel is teruggevonden:

 

Het is precies hetzelfde bericht alleen de informatie die het verstrekt is anders. Zij zijn voornamelijk opgebouwd uit silicon (wij uit koolstof), zij hebben drie dna strengen i.p.v. de twee die wij hebben, zij bewonen meerdere planeten in hun zonnestelsel en rechts onderaan zie je de technologie die zij gebruikten om hun bericht te sturen. Het opmerkelijke is dat in hetzelfde veld een jaar daarvoor de volgende cirkel te zien was:

 

Deze cirkel lijkt verdacht veel op de technologie die genoemd wordt in het antwoord op het bericht van Carl Sagan. En om het allemaal nog opmerkelijker te maken: beide cirkels zijn gevonden in een veld direct naast de grootste radiotelescoop van het Verenigd Koninkrijk.

Als dit allemaal door een groep mensen gehoaxt wordt, dan petje af! Maar zou het mogelijk kunnen zijn dat dit door een buitenaardse beschaving wordt gedaan en waarom zouden ze dan in godsnaam dit soort graffiti achterlaten in graanvelden? Een reden zou kunnen zijn dat ze stukje bij beetje ons willen laten wennen aan het idee dat we niet alleen zijn in het universum. Een plotselinge kennismaking met een buitenaardse beschaving zal schokgolven sturen door onze fragiele aardse beschaving. Dus de aliens zouden op deze vreemde manier ons aan het denken kunnen zetten om ons zo langzaamaan klaar te stomen voor het moment dat zij zichzelf daadwerkelijk laten zien aan ons. Maar goed, dat is uiteraard speculatie.

 

Graancirkels gelinkt met aliens blijft natuurlijk een eigenaardige gedachte. De volgende documentaire laat de link zien tussen het UFO-fenomeen en het graancirkelfenomeen. Wanneer je geinteresseerd bent in de mogelijke link tussen aliens en graancirkels, dan is de volgende documentaire een must-see:

 

Kijkende naar de evolutie van graancirkels lijkt er een duidelijk patroon te zijn van simpele figuren en geometrie naar een steeds hogere complexiteit. In deze docu laat men deze evolutie zien:

 

Ik moet er wel bij zeggen dat voor mij alleen het eerste deel van deze docu interessant is, omdat het zich richt op de vormen van de cirkels en hun evolutie. De conclusie die ik kan trekken na het kijken van deze docu is dat het mij sterk lijkt dat hoaxers verantwoordelijk zijn voor het gehele graancirkel fenomeen. Zoals iemand in de docu heel treffend zegt: sommige van de vormen zijn zo geavanceerd en gebalanceerd dat geen enkele kunstvorm op aarde in de buurt komt van de complexiteit en schoonheid van veel van de graancirkels.

Dit is de beste graancirkel docu die ik tot nu toe heb gevonden:

 

En de geometrische analyses in de volgende docu zijn geweldig interessant, alleen komen er helaas ook veel zweverige mensen aan het woord:

"What on Earth"
http://www.veoh.com/watch/v19595933KQWE6D3C

 

Hier nog wat interessante informatie over cirkels waarvan men beweert dat ze niet door mensen gemaakt kunnen zijn:

 

Bij veel van de gewassen binnen de cirkel zijn de groeipunten verwarmd, uitgerekt, gebogen en weer afgekoeld, zodat ze onder een hoek staan en de rest van de stengel ziet er dan altijd nog prima uit, dus geen beschadigingen van planken of voeten van mensen. Een van de meest vreemde en met het oog verifieerbare aspecten van een "echte" graancirkel is dus de manier waarop het gewas is gebogen. Hier nogmaals de manier waarop het gewas buigt bij een "echte" cirkel:

 

Deze manier van buigen is zorgvuldig gedocumenteerd en er is genoeg info te vinden over waarom het gewas op deze manier buigt en plattrappen met planken is de meest onwaarschijnlijke manier om dit te verklaren.

Nog een moeilijk te verklaren cirkel is deze. Let op het weefpatroon:

 

Er zouden in veel cirkels verborgen codes verwerkt zijn. Hier zou E=MC2 in verstopt zitten. Kijk naar al die raar geplaatste stippen in die cirkels. Dat zou ASCI computercode moeten zijn:

 

 

Wiskundige genieen zitten achter sommige graancirkels

Ene Allan Brown heeft een boek geschreven over de gevonden uitzonderljike geometrieen in een andere cirkel:

 

Hier een review van het boek:

"Allan Brown did a fine and reliable investigation of the Crooked Soley crop circle. His review of how the two different ways the circle could be constructed was insightful. The numerical accounting of the circle parts is accurate."

En in dit filmpje van 7 minuten een uitleg over de verregaande geometrie in deze graancirkel en andere graancirkels:

 

Ook kan ik de volgende website van harte aanbevelen:

http://www.hypermaths.org/cropcircles/

 

Op deze site worden de geometrieen behandeld die gevonden worden in graancirkels en zoals al snel blijkt, zijn veel van de geometrieen behoorlijk tot uiterst complex.

 

Krantenknipsel uit 1678

 

In de 17e eeuw werden er al graancirkels gevonden. Toendertijd dacht men dat deze het werk waren van de duivel of van elfjes. De vraag is natuurlijk of er toen al hoaxers actief waren. In een tijd dat voedsel vele malen schaarser was dan nu, zou iemand het dan in zijn hoofd halen om gewas plat te gaan stampen? Tegenwoordig krijgen mensen die dat doen een boete en moeten ze misschien een schadevergoeding betalen, maar toendertijd zal de straf vast wel iets ernstiger zijn geweest. Wie zou nou blij zijn met een idioot die jouw eten voor de winter vernietigd?

 

Dit is ook een leuk filmpje. Heeft men buitenaardse artefacten gevonden in een graancirkel? Het is een serieus nieuwsverslag van begin jaren 90 van Fox News (toen was Fox nog een normale nieuwszender) over iets waarvan het maar moeilijk te geloven is dat het geen hoax zou zijn. Maar wie is er zo gek?

Het schijnt dat er bij deze cirkel, drie munten zijn gevonden van goud, zilver en koper die de precieze afbeelding van de graancirkel op zich hadden:

 

Zoals je ziet zijn de keltische symbolen in de graancirkel hetzelfde als op de munten. De gouden en zilveren munten zijn puur en het schijnt dat die van koper is gemaakt van een bepaald soort koper dat we niet kennen of is gefabriceerd op een manier die voor ons onbekend is. Het leuke is dat de drie munten zijn gevonden in het middelpunt van de cirkels in de grotere graancirkel met de halve cirkels erom heen. Als dit echt zo is, dan is er in Duitsland een hoaxer die het allemaal misschien net iets te serieus neemt.

 

Terug naar boven

 

Reactie plaatsen

Reacties

Anke
7 jaar geleden

Wat prachtig ik ben ook benieuwd of deze graancirkels ook een link hebben met de piramides maar ook met Atlantisch en Lemurie.

Skywalker
8 jaar geleden

Hallo Marije,

Helaas ben ik te laat met mijn reactie, maar ik zal je toch mijn kijk geven.

Wanneer aliens kenbaar willen maken aan ons dat zij ons gevonden hebben, dan zijn ze misschien slim genoeg om te weten dat het niet handig is om te landen op het grasveld van het Witte Huis bijvoorbeeld omdat zoiets paniek kan veroorzaken. Veel mensen zullen bang worden van aliens die technologisch veel verder zijn dan wij. Dus zij zullen misschien weten dat ze beter niet open contact maken omdat ze dan veel mensen bang zullen maken.

Wanneer ze communiceren via graancirkels, dan lijkt dat op het eerste gezicht volkomen belachelijk natuurlijk. Dat betekent dan wel dat mensen die niet klaar zijn voor de realisatie dat we niet alleen zijn in het universum, heel makkelijk de andere kant op kunnen kijken. Nogmaals, communiceren via graancirkels is op het eerste gezicht nogal belachelijk. Maar mensen die bang zijn kunnen dan gewoon hier hard om lachen en verder gaan met hun leven alsof er niets aan de hand is.

Maar mensen die nieuwsgierig zijn en bereid zijn verder te kijken dan hun neus lang is, die zullen beter omgaan met de realisatie dat we niet alleen zijn in het universum.

Als je er op die manier naar kijkt, dan is communiceren via graancirkels juist heel erg slim. Bange mensen kunnen er gewoon hard om lachen en zeggen dat het onzin is en kunnen dan verder gaan met hun leven. En open-minded mensen kunnen er dan wel achter komen dat we niet alleen zijn in het universum en dat aliens ons hier bezoeken op Aarde.

marije
8 jaar geleden

hi, ik maak een project over ufos en daar omheen. ik kan nergens vinden waarom de ufos dat soort berichten op graan velden maken en miss heeft u nog ander invo? groeten marije en ik hoop dat u wat terug schift voor 18 november.

Jakob
9 jaar geleden

Skywalker

Ik kom niet op deze site om jullie belachelijk te maken hoor, echt niet. Als jullie denken dat hier ufo's landen om boodschappen door te geven is daar niks mis mee ! Ik ben te sceptisch om in dat hele ufo-verhaal mee te gaan !
Dit geldt evenwel ook voor het paranormale gebeuren, veel mensen zijn ervan overtuigt dat helderziendheid en paranormaliteit bestaat . Deze veelal labiele en naïeve mensen praat je niet uit hun hoofd dat ze worden belazerd. Ik loof daarom 10.000 euro uit voor diegene die onder gecontroleerde omstandigheden kan bewijzen over paranormale gaven te beschikken. Waarom haal ik dit thema aan ?...omdat er voor het ufo fenomeen net zo veel bewijs is als voor het paranormale,..... niets dus ! Ooggetuigenverklaringen zijn geen wetenschappelijk bewijs, iedereen ziet weer iets anders of denkt iets anders te zien !

Waarom zou NASA als ze bewijzen hebben verzamelt over het bestaan van ufo's dit voor ons willen verzwijgen, met welk doel ?
Over de hele wereld staan duizenden (radio) telescopen, radars en satellieten op onze naaste buren gericht, en de ufo's komen maar aan en afvliegen zonder door de radar en telescopen opgemerkt te worden denk je ? We hebben het wel over telescopen, zo gevoelig en sterk dat ze sterrenstelsels op miljoenen lichtjaren afstand van de aarde kunnen "zien" ......en toevallig niet het ufo-verkeer denk je ?

Laten we een eerlijk en sportief debat voeren , elkaars standpunten uiteen zetten zonder daarbij elkaar daarbij belachelijk te maken. !

Want dat we niet alleen zijn ben ik ook van overtuigd !

Ik zal de documentaire gaan bekijken.Groet.

Skywalker
9 jaar geleden

Hallo Jakob,

Als je deze site doorkijkt, dan zul je zien dat ik nergens over Robbert vd Broeke praat. Waarom? Omdat ik hem niet als betrouwbaar beschouw.

Wanneer je je verdiept in het UFO-gebeuren dan kom je een heleboel onzin tegen en een heleboel charlatans. Dat is ook de reden geweest dat ik deze website ben begonnen.

Verder zeg ik ook nergens dat ik 100% zeker weet dat sommige graancirkels door aliens worden gemaakt. Wat wel duidelijk is, is dat sommige graancirkels NIET worden gemaakt met een stuk hout en touw. In sommige cirkels is het graan op 10 cm van de grond omgebogen, wat onmogelijk is wanneer je het platstampt. Daarnaast zijn er duidelijke aanwijzingen gevonden dat het graan door een elektromagnetische kracht wordt verhit en vervolgens wordt omgebogen. Wanneer je de docu's kijkt over het onderwerp dan worden deze zaken behandeld.

En waarom ze op deze manier boodschappen zouden achterlaten, dat is uiteraard de grote vraag. Misschien is dit wel de enige juiste manier om te communiceren met de mensheid. Wanneer ze direct contact zoeken dan kan er paniek ontstaan, iets wat ook de uitkomst is van een onderzoek dat is gedaan in opdracht van NASA. En met graancirkels kunnen mensen die er niet klaar voor zijn heel makkelijk de boel wegwuiven en weglachen en mensen die er wel klaar voor zijn die kunnen wel serieus kijken naar de eventuele boodschappen. Als je het op die manier bekijkt is het een geniale manier van communiceren omdat er totaal geen gevaar is dat een deel van de bevolking een paniekreactie krijgt. Maar goed, dit is voor mij ook gewoon gissen.

Ik vind het prima als mensen niets met dit hele gebeuren hebben, maar ik vind het wel jammer wanneer mensen een uitgesproken mening hebben zonder zich ergens in te verdiepen. Jij hebt je conclusie blijkbaar al getrokken en neemt daarom niet de moeite om je hier dieper in te verdiepen.

Toen ik dacht dat het hele UFO-gebeuren onzin was, liet ik het links liggen en hield ik me er niet meer bezig. Nu neem jij de tijd om hier een paar lange reacties neer te zetten. Waarom neem je dan ook niet de tijd om je in het onderwerp te verdiepen? Het lijkt erop dat je meer geinteresseerd bent in het verdedigen van jouw wereldbeeld ipv dat je echt geinteresseerd bent in het onderwerp.

Ook je opmerking dat dat ze hier heen reizen over enorme afstanden om alleen maar graancirkels achter te laten, laat zien dat je totaal onbekend bent met de serieuze kant van het fenomeen.

Er zijn bijv. aanwijzingen dat er een basis is op de achterkant van de maan en de meeste UFO sightings vinden plaats rondom water en met name rondom de oceaan bij Midden-Amerika. Misschien hebben ze daar wel ergens een basis? En ook zijn er verklaringen van militair personeel dat ze basissen zouden hebben gebouwd binnen in bergen.

Ook zijn er duidelijke aanwijzingen dat het alien abduction fenomeen wel eens heel echt kan zijn. Dus wie weet komen ze hier om onderzoek te verrichten en houden ze zich daarbij zoveel mogelijk verborgen.

En je opmerking dat de hooggeplaatste officieren bij voorbaat al geloven in UFO-verhalen is echt complete onzin. Het laat zien dat je nooit echt hebt geluisterd naar de meeste van deze mensen.

Ook zijn er wel degelijk foto's van aliens te vinden, maar zoals je kunt begrijpen is het nogal moeilijk om vast te stellen of die foto's echt zijn of het werk van een grappenmaker. Wat verwacht je dan precies? Dat een mens een alien tegenkomt, dat ze samen op de foto gaan en dat de alien dan een stukje DNA achterlaat zodat de fotonemer bewijs heeft dat het echt een alien is op de foto en niet een photoshop?

Beste Jakob, je bent helaas gewoon slecht geinformeerd en je mening staat blijkbaar al vast. Op zich geen probleem, maar laat het onderwerp dan gewoon links liggen en ga je tijd besteden aan andere dingen en laat ons "gekkies" lekker lullen over deze "onzin".

Jakob
9 jaar geleden

Skywalker,,

Dank voor jou antwoord. Allereerst moet jij je afvragen waarom ze überhaupt een reactie achter willen laten zonder zich te laten zien. Ik kan me in allerlei dingen gaan verdiepen die met ufo's te maken hebben maar ik blijf met dezelfde vragen zitten waar niemand een duidelijk antwoord op heeft ! Nog nooit zijn er foto's gemaakt van de bemanningsleden die deze aarde (die kleiner is als een zandkorrel op schaal) hoezo en waarom niet ?

Een Robbert v/d Broeke komt eveneens met zijn sprookjesverhalen aanzetten dat hij al 2 keer door aliens ontvoerd zou zijn, goh....hoe is het mogelijk de buitenaardsen nou precies hem uit die 17 miljoen Nederlanders pikken hè, altijd heeft Robbert een fotocamera bij zich, altijd weet hij als eerste de graancirkels te ontdekken om ze vervolgens ook als eerste te fotograferen. Jammer dat tijdens de ontvoering de camera ontbreekt, dát zou nou een uitgesproken kans zijn om onze vrienden uit het universum op de plaat vast te leggen. Ook maakt deze Robbert zich zelf wijs dat hij over paranormale gaven beschikt, ook weer zoiets waarvan nog nooit één iemand in staat was het bewijs te leveren !...je moet in deze lariekoek willen geloven, meer niet !

Dat er meer leven in het universum is staat niet ter discussie, als de buitenaardsen hier werkelijk op bezoek zouden komen dan stellen ze zich heus wel op een andere manier voor. Ik zou zeggen kom met bewijsmateriaal en je wordt een wereldberoemde iemand, ik kan ook beweren van alles en nog wat te hebben gezien, bewijs wil ik zien op film of op een foto waarvan deskundigen vaststellen dat er geen sprake is van trucage. Nogmaals, ze moeten triljarden kilometers reizen om ons te bereiken, hoe je het ook wendt of keert, en dat doen ze alleen maar om een graancirkeltje achter te laten met wonderbaarlijke patronen ? Aannemelijk zou zijn als ze met een missie op pad zouden toch ?....doen wij aardse bewoners trouwens ook !
Nog een vraag: waar is hun basis gestationeerd ?....ik neem aan dat ze zich ook moeten voorzien van voedsel en brandstof of niet, of denk je dat ze in staat zijn de aardse natuurwetten te omzeilen ?

Die hooggeplaatste mensen waar jij het over hebt geloven bij voorbaat in dit soort verhalen, het zijn allemaal stereotype verhalen waarvoor tot op heden nog geen millimeter bewijs is.....het spijt me !

Skywalker
9 jaar geleden

Hallo Jakob,

Als je wat van de docu's zou gaan kijken dan zou je er achter komen dat grote graancirkels ook overdag worden gemaakt in een mum van tijd.

En waarom zou je een aardappel of bietenveld gebruiken als je in een graanveld een duidelijker beeld kunt achterlaten. Diezelfde vraag gaat ook op wanneer mensen de graancirkels maken: waarom graan en waarom geen bietenveld?

En je focust je nu op graancirkels, maar dit is een randfenomeen van het hele UFO-gebeuren. Ik zou nooit een pagina beginnen over graancirkels als er geen honderden hooggeplaatste mensen uit met name het leger verklaringen zouden hebben afgelegd over het UFO-fenomeen. Dat tezamen met de documenten en het wel beschikbare visuele bewijs en de massa-sightings.

Als je je afvraagt waarom aliens hier zouden komen en zich uberhaupt bezig zouden houden met achterlaten van boodschappen in graan, dan moet je eerst beginnen met de andere onderwerpen die op deze website behandeld worden.

Als je het graancirkelfenomeen op zich neemt, dan vind ik het niet raar dat mensen het idee van aliens belachelijk vinden. Dat zou ik ook hebben.

Jakob
9 jaar geleden

Wie in aliens gemaakte graancirkels gelooft is ook bereidt om nog in sinterklaas te geloven. Waarom landen de aliens altijd in een korenveld en nooit s''winters in een aardappel of bietenveld ? Waarom komen ze altijd 's nachts en nooit overdag ? Komen ze louter en alleen hier om de boeren tegen hun in het harnas te jagen door de hun graan te vernielen ? Jullie gelovigen maken mooie foto's van door mensenhanden gemaakte cirkels, fotograaf nu eens aliens die uit hun ufo stappen om deze graancirkels te maken,,,,pas dan is er bewijs ! Ik geloof niet in wezens die lichtjaren reizen voor een paar cirkels te maken op moeder aarde......misschien kan big foot meehelpen zoeken....wie weet !

Skywalker
10 jaar geleden

Hallo Hugo,

Deze graancirkel schijnt te zijn gemaakt in Wiltshire, United Kingdom. Wanneer zou ik niet durven zeggen.

Je zou even kunnen kijken op de volgende Facebook site, daar zag ik een artikel voorbijkomen hierover:

"Crop Circles-UFO's-Ancient Mysteries-Scientific Speculations"

Hugo Faber
10 jaar geleden

Goedemiddag,

Ik zag op deze site dat er een graancirkel staat met het logo van Malaysian Airlines, althans daar lijkt het op. Kunt u me vertellen waar en wanneer de graancirkel is gemaakt ?

jpvankempen@xs4all
10 jaar geleden

het boeit mij al heel lang. een mooie samenvatting van allerlei verschijnselen. complimenten

Puntje
11 jaar geleden

Ben zelf op vakantie geweest in het gebied waar de vele graancirkels ontstaan en ze zijn schitterend om te zien.
Waren op een dag op Milk Hill gaan kijken want daar is vaak iets te zien maar het jonge graan lag en keurig bij, jammer voor ons want je kon er erg makkelijk bij komen dit veld.(Veel velden zijn omheind of je mag er niet op van de boer)

Nog geen 2 uur later was er melding van een enorm grote, complexe cirkel op het zelfde veld. De andere dag zijn we gaan kijken,,vreemde gewaarwording!

En nee, we waren niet de maker van deze cirkel , ik was op dat moment hoog zwanger van onze dochter...

Puntje
11 jaar geleden

Zeer interessante site over graancirkels, door Bert Janssen, een autoriteit op het gebied van Graancirkels.

http://cropcirclesandmore.com/

Skywalker - websitebeheerder
12 jaar geleden

De graancirkels zijn allemaal echt, de vraag is wie ze gemaakt heeft natuurlijk :)

En dat roze mannetje is een gewoon persoon die het veld en de graancirkel is ingelopen.

dulaine
12 jaar geleden

op die laatste zie je een roze mannetje

dulaine
12 jaar geleden

zijn die graancirkels echt

Maak jouw eigen website met JouwWeb