Veel mensen zeggen dat wanneer het zo zou zijn dat wij bezocht worden door aliens, dat de overheid dit nooit geheim zou kunnen houden voor ons. Dat is in mijn ogen een redelijke gedachte. Ook is er de vraag waarom de overheid dit geheim zou willen houden? Het idee van een globale cover-up lijkt erg ongeloofwaardig. Maar wanneer je je steeds meer verdiept in dit onderwerp, kom je erachter dat het best wel eens zo zou kunnen zijn dat dit echt gaande is.

 

Stel dat er daadwerkelijk een vliegende schotel is neergestort in 1947 in Roswell. Wat zou je dan doen als je op een hoge positie werkt binnen het leger of de overheid? Het is niet zo raar om dan te zeggen dat je het geheim wilt houden en dat je wil proberen de technologie te back-engineeren. Op dat moment vlak na de Tweede Wereldoorlog was het al duidelijk dat de Russen de volgende tegenstander zouden zijn van het Westen. Een technologische voorsprong op militair gebied is dan van onschatbare waarde. In dit licht bezien, is geheimhouding van zo'n gebeurtenis een hele logische keuze.

 

De implicaties

Daarnaast zijn er ook nog andere verreikende implicaties. Hoe pas je zoiets in je wereldbeeld als mens zijnde? Bewust en/of onbewust denken wij van onszelf dat wij de heersers zijn van het universum. De mens is de baas hier op aarde en voor zover wij weten zijn we dat ook in het universum. We hebben nog geen ander leven gevonden buiten de aarde en het heelal lijkt nogal leeg vanuit onze ogen bezien. Wij zijn dus het top-roofdier en wij maken de dienst uit. Niet de leeuwen, tijgers, gorilla's of witte haaien, maar wij de mens zijn de baas. Hoe zou het dan zijn als er plotseling een soort verschijnt die veel geavanceerder is dan ons en die ons in een handomdraai kan uitroeien als ze dat zouden willen. Zo gauw wij ons realiseren dat we van de troon zijn gestoten als de baas van het universum, zullen we ons plotseling erg kwetsbaar voelen en ik hoef volgens mij niet uit te leggen dat mensen niet heel goed omgaan met dit soort gevoelens. We zullen dan eerst door de fases van ontkenning, ongeloof en woede heengaan voordat we uitkomen bij acceptatie. En wanneer dit proces zich zal uitspelen op een globale schaal, hoe zal onze relatief fragiele menselijke samenleving zich dan redden? Ik denk dat we op zijn minst kunnen stellen dat een plotselinge bekendmaking van technologisch superieure aliens die ons bezoeken, een turbulente tijd zal inluiden in de menseljike geschiedenis.

 

Een van consequenties zal zijn dat we in een identiteitscrisis terechtkomen en dat zal met name gelden voor  bepaalde groepen gelovigen. Hoe makkelijk kan een gelovige accepteren dat wij niet de enige kinderen van God zijn? Hoeveel waarde heeft de bijbel dan nog? Zijn wij dan toch niet zo speciaal als dat we hadden gedacht zullen vele gelovigen zich afvragen. Een teken hoe slecht sommige gelovigen zullen omgaan met aliens is al te vinden op youtube. Er zijn redelijk wat filmpjes te vinden waarin wordt gesteld dat de aliens niets anders zijn dan een truc van Satan. De aliens zijn gevallen engelen die hier komen om het tijdperk van Lucifer in te luiden, lijkt de overtuiging te zijn van redelijk wat gelovigen. Werkelijk tenenkrommend zijn deze filmpjes en ook de reacties van dit type gelovigen op allerlei UFO filmpjes die te vinden zijn op youtube.

 

De realisatie van het feit dat we niet alleen zijn zal de grootste gebeurtenis zijn in de menselijke geschiedenis en het zal de huidige machtsstructuur drastisch gaan veranderen. Denk aan de reactie van de kerk toen Galileo stelde dat de aarde niet het middelpunt was van het universum. Hij kreeg voor de rest van zijn leven huisarrest omdat de kerk wist dat deze informatie gevaarlijk was voor hun machtspositie. Eeuwenlang heeft de kerk een bepaalde overkoepelende waarheid verkondigd die dan uiteindelijk niet waar bljikt te zijn. Mensen realiseren zich dan dat hun zogenaamd wijze leiders helemaal niet zo wijs zijn en zullen dan alles wat deze leiders doen en zeggen in twijfel gaan trekken. Galileo's ontdekking heeft daardoor ook het einde ingeluid van de koningen die zogenaamd regeerden over de mensen onder de directe leiding van God. Mensen kregen door dat ze al die tijd in iets hebben geloofd dat niet klopte en dit heeft de fundamenten van de maatschappij op zijn grondvesten doen schudden.

 

Contact

Hoe zal dat zijn als aliens daadwerkelijk contact met ons maken op een vreedzame manier? Naar wie zullen de mensen van de wereld dan gaan kijken voor leiding? Blijven we onze huidige politieke leiders volgen die duidelijk moeite hebben met de wereld op een normale gezonde manier in te richten, of gaan we deze intelligente wezens volgen die al duizenden of miljoenen jaren op een vreedzame manier samenleven en die in spiritueel en sociaal opzicht veel verder zijn dan wij. En wie wordt de ambassadeur van de aarde? Hoe gaan de machthebbers van de VS, Rusland, China enz. om met het willen behouden van hun macht? De aliens zullen waarschijnlijk geen behoefte hebben aan het aardse provincialisme en mee willen werken aan deze onderverdeling van landen en machthebbers. Zij zullen de aarde zien als de aarde en de mensen uit alle landen als aardbewoners.

 

Dus de cover-up die begon als een begrijpelijke militaire strategie, is inmiddels ook van toepassing op de grotere belangen van het welzijn van de mensen op aarde en uiteindelijk ook de machtspositie van onze elite. Een verdere en meer gedetailleerde uitleg over wat er nou precies aan de hand is met betrekking tot datgene wat hiervoor is besproken, wordt in het komende filmpje erg goed uitgelegd in mijn ogen. Het is Dr. Stephen Greer die aan het woord is en zeer duidelijk uitlegt wat er waarschijnlijk allemaal aan de hand is. Greer is op het moment een enigszins controversieel figuur binnen de UFO-gemeenschap omdat hij volgens sommigen te ver is doorgeschoten in zijn aanname dat we bezocht worden door buitenaardse wezens. Desalniettemin is zijn presentatie erg verhelderend en beantwoordt het vele vragen en knoopt het veel losse eindjes samen. Aanrader dus!

 

 

En dan hebben we hier nog een document van de CIA dat per ongeluk gedeclassified werd en later weer geheim werd gemaakt:

http://nsarchive.gwu.edu/NSAEBB/ciacase/EXB.pdf

Voor degenen die geen zin hebben te zoeken in het bovenstaande PDF document, hier even een screenshot van de desbetreffende pagina. Kijk bij het kopje A. media - 1) a. voor de tekst:

 

Er staat:

"PAO [Public Affairs Office] now has relationships with reporters from every major wire service, newspaper, news weekly, and television network in the nation. This has helped us turn some intelligence failure stories into intelligence success stories, and it has contributed to the accuracy of countless others. In many instances, we have persuaded reporters to postpone, change, hold, or even scrap stories that could have adversely affected national security interests or jeopardized sources and methods."

Dus mochten er mensen zijn die denken dat de mainstream media eerlijk en vrij is, dit document lijkt het tegendeel te bewijzen en geeft aan dat er wel degelijk sprake kan zijn van een cover-up.

 

Hier een zeer interessante bekentenis van Nick Pope, die jarenlang het UFO onderzoek van het Britse ministerie van defensie heeft geleid. Ridiculisatie van UFO-sightings was onderdeel van het beleid van het Ministerie. Waarom zou dat toch zijn als UFO's en aliens toch maar een belachelijk onderwerp zijn?

 

De bekentenis van Pope zou gedaan kunnen zijn omdat sommige landen de houding van VS zat zijn met betrekking tot de disclosure van het feit dat wij bezocht worden door aliens. Sommigen zeggen dat de VS het beleid bepaalt op dit gebied omdat zij het machtigste land zijn binnen de NAVO. Maar er wordt beweerd dat het geduld van andere landen begint op te raken.

 

As U.K. Releases UFO Files, Former UFO Project Chief Apologizes For 'Spin And Dirty Tricks'

As the British National Archives continues to release UFO-related documents, the former Ministry of Defense (MoD) UFO Project chief is openly admitting to being part of what he claims was a U.K. policy of ridiculing UFO reports and the people who reported them. The U.K. made public 34 previously-classified files, totaling about 9,000 pages of documents covering the years 1985 to 2007. For three of those years, 1991 to 1994, Nick Pope was in charge of the official MoD office.

"What's abundantly clear from these files is that, while in public we were desperately pushing the line that this was of no defense interest," Pope told The Huffington Post. "We couldn't say 'There's something in our air space; pilots see them; they're tracked on radar; sometimes we scramble jets to chase these things, but we can't catch them.' This would be an admission that we'd lost control of our own air space, and such a position would be untenable."

 

"Every time we got a report from a pilot, we were checking the radar tapes. So it was an interesting sleight of hand. We were telling the public we're not interested, this is all nonsense, but in reality, we were desperately chasing our tails and following this up in great detail," he added. One file reveals how officials were afraid to be embarrassed if the public learned that UFO research was hindered by a lack of funds and higher priorities.

Another case, from 2007, took place in the vicinity of the Channel Islands and involved a small commercial aircraft. "The pilot and several of his passengers saw a UFO, which they said was essentially a mile long," Pope recounted. "And several other pilots saw it, but said, 'We're not going to report this.' And here's the great little get-out-of-jail-free-card for the MoD: Just by a matter of maybe a few hundred meters, it turned out that this was in French air space, so MoD was given this little get out to say, 'Well, it happened in French air space, so it's not an issue for us.' Clearly, that was an absolutely outrageous abrogation of responsibility."

A file from 1993 (while Pope was chief of the UFO Project) describes how European Union funds had been wasted on a report that included a theory that aliens had established a base in the asteroid belt between Mars and Jupiter. It turns out that Pope may have been directly involved with this case. "I'm a little bit apologetic about this because obviously, when I was in MoD, I had to play this game myself. To really achieve our policy of downplaying the UFO phenomenon, we would use a combination of 'spin and dirty tricks.'

"We used terms like UFO buffs and UFO spotters -- terms that mean these people are nut jobs. In other words, we were implying that this is just a very somewhat quaint hobby that people have as opposed to a serious research interest." But Pope said the ridicule policy went much further than that. "Another trick would be deliberately using phrases like 'little green men.' We were trying to do two things: either to kill any media story on the subject, or if a media story ran, insure that it ran in such a way that it would make the subject seem ridiculous and that it would make people who were interested in this seem ridiculous."

 

Pope further admits that he may have been the one who drafted actual MoD statements that contributed to the ridicule policy. "If it was my words, then I apologize, I'm very sorry for that. I believe in open government and freedom of information. I believe that the UFO phenomenon does raise important defense, national security and air safety issues, and if I helped kill any initiative on that, I'm deeply sorry."

 

Some U.K. cases were apparently easier than others in trying to make them seem non-credible. Like the file that describes UFOs reported at the June 2003 Glastonbury Music Festival. "It was very easy to find an incident where something is seen at an event like a rock concert," Pope noted. "You don't even need to say a thing without the public or media perception being that drugs and alcohol might have played a part. It was all part of the way in which we spun the subject, to try and discredit it."


Despite the thousands of pages of documents released -- with one final batch of files yet to come, sometime early next year -- Pope concedes there's still no written evidence confirming alien visits to Earth. "Not just yet -- there's no spaceship-in-a-hangar smoking gun. However, there are plenty of sightings that I think show that we're dealing with more than just aircraft lights and weather balloons." The latest 34 U.K. UFO files can be downloaded free of charge for the next month at the National Archives website.

 

http://www.huffingtonpost.com/2011/08/17/uk-releases-ufo-files_n_927351.html

 

Ik vond dit onderstaande bericht een zeer interessant verhaal over CIA director Hillenkoetter.

UFO cover-up: Former CIA Director Hillenkoetter 'soberly concerned' about UFOs

Former CIA Director Admiral Roscoe H. Hillenkoetter publicly voiced his concern about UFOs and a major UFO cover-up in the New York Times on February 28, 1960. Hillenkoetter was the first director of the CIA when it was originally created in 1947, serving as its director until 1950. The highly revealing Times article interestingly was buried on page 30 of the Sunday edition that winter day 50 years ago. You can easily verify this by going to the New York Times archives webpage for the article at this link. Immediately under the title, you will see descriptors for the article: "February 28, 1960, Sunday, Page 30, 418 words."

Meer over dit verhaal:

http://www.examiner.com/us-intelligence-in-national/ufo-cover-up-former-cia-director-hillenkoetter-soberly-concerned-about-ufos


Wat ook nog leuk is om te weten is dat de schrijver van het bovenstaande verhaal er heel lang over heeft gedaan om het artikel weer terug te vinden in de archieven van de NY Times. Hij zegt dat dat komt omdat het woord "Air Force" in de titel van het artikel, verkeerd was gespeld. In het originele artikel staat "Air Forge". Het is de enige keer geweest dat hij zo'n verkeerde spelling is tegengekomen. En dat bij een artikel over een controversieel onderwerp dat was weggestopt op pagina 30 van de NY Times. Dit bewijst uiteraard helemaal niets, maar het is weer de zoveelste merkwaardigheid of toevalligheid die naar voren komt in het onderzoek naar ufo's.

Dit is het krantenartikel uit de New York Times en het artikel zelf:


AIR FORCE ORDER ON ‘SAUCERS’ CITED

Pamphlet by the Inspector General Called Objects a ‘Serious Business’

WASHINGTON, Feb. 27 (UPI)—The Air Force has sent its commands a warning to treat sightings of unidentified flying objects as “serious business” directly related to the nation’s defense, it was learned today.

An Air Force spokesman confirmed issuance of the directive after portions of it were made public by a private “flying saucer” group. The new regulations were issued by the Air Force inspector general Dec. 24. The regulations, revising similar ones issued in the past, outlined procedures and said that “investigations and analysis of UFO’s are directly related to the Air Force’s responsibility for the defense of the United States.”

Committee Reveals Document

Existence of the document was revealed by the National Investigations Committee on Aerial Phenomena. The privately financed committee accused the Air Force of deception in publicly describing reports of unidentified flying objects as delusions and hoaxes while sending the private admonition to its commands.

Vice Admiral R. H. Hillenkoetter (Ret.), a committee board member and former director of the Central Intelligence Agency, said in a statement that a copy of the inspector general’s warning had been sent to the Senate Science and Astronautics Committee. “It is time for the truth to be brought out in open Congressional hearings,” he said.” The Air Force confirmed that the document had been issued. A spokesman said it was put out by Maj. Gen. Richard E. O’Keefe, acting inspector general at the time, to call attention to revised Air Force regulations concerning unidentified flying objects. The statement was included in an “operations and training” pamphlet circulated at intervals to bring commands up to date.

Pentagon aides said the new regulations covering seven printed pages, made no substantive change in policy but had been rewritten as a matter of course. The Air Force has investigated 6,132 reports of flying objects since 1947, including 183 in the last six months of 1959. The latest Air Force statement, issued a month ago said, “no physical or material evidence, not even a minute fragment of a so-called flying saucer, has ever been found.” Admiral Hillenkoetter said that “behind the scenes, high-ranking Air Force officers are soberly concerned about the UFO’s.”

“But through official secrecy and ridicule, many citizens are led to believe the unknown flying objects are nonsense,” the retired admiral said. He charged that “to hide the facts, the Air Force has silenced its personnel” through the issuance of a regulation.

 

http://www.wanttoknow.info/600228nytimes

 

Terug naar boven 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Remco
6 jaar geleden

Ik geloof niet in reverse engineering. Geef een persoon uit de middeleeuwen een smartphone in handen en laat hem dat namaken. Dat lukt simpelweg niet omdat er geen begrip is van de techniek. Ook zullen wij hun technieken nooit kunnen afkijken. Overheden of geheime diensten houden het onder de pet omdat ze er zelf ook niet met de pet bijkunnen wat het fenomeen UFOs inhoudt. Stel dat de Roswell disk is geconfisceerd dan hebben ze er nog niks aan zonder de techniek te begrijpen.
Er is gekozen voor een coverup en achter de schermen zijn die instanties maar wat druk. Zij maken er een dagtaak van om mensen met ervaringen de mond te snoeren, te intimideren (Westall case) en om bij te dragen aan het ridiculiseren van UFO onderwerp. Dat wordt heel slim aangepakt en via media gespeeld. Veel nepfilmpjes worden doelbewust verspreid om het nog meer in het belachelijke te trekken. En daar is men wonderbaarlijk genoeg nog best in geslaagd.
Mensen trekken vandaag de dag gelukkig hun eigen conclusie. Men is eigenlijk wel rijp om de waarheid te horen. Maar voor de coverup instanties is het ondenkbaar dat zij zeggen: we houden dit al ruim 70 jaar geheim. Dat zal niet gewaardeerd worden. Daarom zal de disclosure via een andere weg gaan. Het kan niet anders in deze tijd van smartphones en camera's dat er vroeg of laat een geloofwaardige film opduikt en direct op facebook wordt gedeeld. Social media is ook de ergste nachtmerrie voor de coveruppers!

Reageerder!
11 jaar geleden

"In dit licht bezien, is geheimhouding van zo'n gebeurtenis een hele logische keuze."

Dat is helaas niet juist. Als ze echt bewijs hadden dat ze buitenaardse technologie hadden, zou dit voor een uitzonderlijk sterke onderhandelingspositie hebben gezorgd. Zeker op het moment dat de wereld feitelijk tussen de twee blokken verdeeld werd en de spanningen toenamen, zou een dreigmiddel zoals deze extreem handig zijn. Vooral omdat de Russen opeens ook kernwapens hadden, en dat voordeel van de Amerikanen dus opeens verviel.

"Bewust en/of onbewust denken wij van onszelf dat wij de heersers zijn van het universum."

Dit is een punt dat je vaker maakt, maar ik ben bang dat het incorrect is. Meer dan 85% van de wereldbevolking gelooft in een hogere entiteit die de mens geschept heeft, in de gaten houdt, en stuurt. Voor deze mensen is de mensheid dus niet de hoogste macht in het universum.

Ook is de gedachte dat op een bepaald moment een vreemde, superieure macht zich aan de wereld vertoont niet vreemd. Sterker nog, dit is een van de fundamenten van het christendom - ik hoef niemand eraan te herrineren dat er meer dan 2 miljard christenen zijn - die dit geloven.

"Dus de cover-up die begon als een begrijpelijke militaire strategie, is inmiddels ook van toepassing op de grotere belangen van het welzijn van de mensen op aarde en uiteindelijk ook de machtspositie van onze elite."

Het complete tegenovergestelde van dit is waar. Als onze leiders puur zouden gaan voor machtsbehoud, zou een buitenaardse bedreiging perfect zijn. Als UFO's werkelijk waren gevonden, zou het een fluitje van een cent zijn om aan mensen wijs te maken dat deze buitenaardse wezens ons kwaad willen doen. Dit zou een perfect excuus zijn voor leiders om meer macht en meer verantwoordelijkheid naar zich toe te trekken, onder het mom van bescherming van de mensheid tegen deze 'vreemde aanvallers'.

Maak jouw eigen website met JouwWeb