Wat zou de intentie kunnen zijn van aliens die ons bezoeken hier op aarde? Als we Hollywood mogen geloven, is de kans groot dat ze onze planeet willen overnemen en ons mensen misschien als voer of mest willen gebruiken. Maar in mijn ogen is dit niet erg realistisch. Ten eerste zullen wij mensen deze eeuw nog een Quantum Assembler kunnen bouwen. Dit houdt in dat we atoom voor atoom elk voorwerp kunnen bouwen of printen. Denk aan de huidige 3D-print technieken die steeds meer voet aan de grond beginnen te krijgen. In de documentaire serie van de BBC Visions of the Future, komt deze technologie aan bod. De wetenschapper die ermee bezig is denkt dat het over 20 jaar al zover kan zijn. De presentator Michio Kaku schat dat het nog zo'n 50 jaar duurt. Wanneer wij deze technologie hebben, zullen wij ook voedsel kunnen bouwen, atoom voor atoom. Een intelligente beschaving die tussen de sterren reist, zal deze technologie ook al hebben ontdekt. Dat ze dan helemaal naar de aarde komen om ons als voedsel te gebruiken, is daarom nogal omslachtig.

De tweede optie is dat ze misschien onze planeet wel willen hebben. Persoonlijk denk ik niet dat dit het geval zal zijn. Ik denk dat een beschaving die weet om te gaan met geweldige technologieen die werken met enorme energieen (wat nodig zal zijn als je tussen de sterren wil reizen) moet hebben geleerd om op een vreedzame manier samen te leven. Zulke technologieen kunnen namelijk ook voor de verkeerde doeleinden worden gebruikt. Kort gezegd: een samenleving die wil overleven op de lange termijn zal op een volwassen manier moeten kunnen omgaan met de verantwoordelijkheid die enorm krachtige technologieen met zich meebrengen. En een volwassen samenleving zal hebben geleerd om respect te hebben voor het leven op zich. Net zoals velen van ons zich verantwoordelijk voelen voor het welzijn van de dieren op onze aarde.

Als we verder kijken naar de volwassenheid van zo'n beschaving, dan houdt dat in dat ze in spiritueel opzicht verder zijn dan wij. Zij zullen zich waarschijnlijk beter dan ons beseffen hoe mooi en prachtig het leven is in al zijn verschijningsvormen. Of dat nou op hun eigen planeet is of op een andere planeet zoals de Aarde. Een van de zaken die zij waarschijnlijk onder de knie zullen hebben is het controleren van hun eigen psychologie. Hier op aarde lopen we daar enorm in achter. De informatie die wij nodig hebben om onze eigen psychologie te beheersen, is er al in de Oosterse filosofie. Het probleem is dat het Westerse denken hier nogal op neerkijkt en geneigd is het weg te wuiven als zweverige onzin. Wanneer de gemiddelde westerling iets hoor over Verlichting, dan zal men snel wat lacherig reageren en denken dat dat iets is voor mensen die zich jarenlang opsluiten in een klooster. Deze gedachte is verkeerd. Verlichting is eigenlijk niets anders dan een hele simpele technische beschrijving van datgene wat zich in ons hoofd afspeelt. Ik zal jullie niet gaan vervelen met een hele uitleg hierover, maar het uiteindelijke gevolg van deze nieuwe manier van kijken naar wat er in ons hoofd gebeurt, zal voor een veel evenwichtigere psychologie van een persoon leiden. Zodoende zullen wij op een meer evenwichtige en volwassen manier met elkaar kunnen omgaan, in plaats van dat we het elkaar vaak zo lastig maken.

Onze wereld uitvergroot

Wat het beste is om te doen om het alienvraagstuk wat toegankelijker te maken, is om onze wereld uit te vergroten naar een galactische schaal en dan met een iets positievere kijk op het leven dan dat wij nu gemiddeld tentoonstellen op onze planeet. De aliens zouden hier naar de aarde kunnen komen als wetenschappers, als toeristen of als medewerkers van een hulporganisatie. We zouden hen misschien kunnen zien als grote broers die over het algemeen het beste met ons voor hebben. Ik stel verder trouwens niet dat alle aliens welwillend zijn naar ons toe. Sommigen zullen ons als primitief blijven beschouwen en ons misschien wel het liefste zien falen aangezien we de aarde kapotmaken en niet eens voor onszelf kunnen zorgen.

Sommige mensen vragen waarom de aliens geen contact met ons hebben gemaakt en gebruiken dat als een argument waarom wij niet bezocht worden. Waarom zouden ze zover reizen en geen contact met ons willen maken? Die mensen moeten zich afvragen waarom aliens die veel verder zijn dan wij, wel officieel contact met ons willen maken. We geven per jaar zo'n 2000 miljard dollar uit aan onze legers, maar laten elk jaar wel tienduizenden kinderen omkomen door voorkoombare ziektes en honger. Dat is hoe primitief wij zijn als aardse samenleving. Wij als internationale gemeenschap verwelkomen de Taliban toch ook niet om ze vervolgens hun "welverdiende" plek te geven in de internationale gemeenschap?

Maar ondanks onze primitieve kant, hebben we toch ook een intelligente en goede kant. De aliens zullen dit zien en ons misschien willen beschermen tegen onszelf. Dat zou verklaren waarom UFO's bij legerbasissen de kernkoppen onklaar hebben gemaakt. Misschien geven ze ons waarschuwing. Een treffende vergelijking is dan dat het net is alsof de kinderen de lucifers hebben ontdekt en terecht worden gewezen door hun ouders.

Over ouders gesproken, het zou natuurlijk ook nog zo kunnen zijn dat wij een soort van experiment zijn van een bepaalde groep aliens. Misschien hebben zij een hele tijd geleden de nog jonge planeet aarde ontdekt om daar vervolgens een Garden of Eden experiment te beginnen. Een petrischaaltje maar dan op planetair niveau, een soort Sims Earth. Wanneer wij mensen veel verder zijn dan vandaag en ook tussen de sterren zullen reizen, dan is het geen raar idee dat wij ooit zo'n experiment zullen starten.

Concluderend denk ik dus dat ontwikkelde technologische samenlevingen, evenwichtiger en volwassener zullen zijn dan wij. De angst dat zij hierheen komen om ons iets aan te doen, is meer een projectie van ons eigen denken in mijn ogen. Ik denk dat de kans vele malen groter is, dat zij ons zullen willen helpen. Net zoals wij mensen en dieren in nood op onze planeet zoveel mogelijk proberen te helpen.

Contact

Er zijn aanwijzingen dat wij op het moment worden klaargestoomd voor de realisatie dat wij niet alleen zijn in het universum. Wat veel mensen zich ook niet lijken te beseffen, is dat het nogal wat is voor ons mensen om dit nieuws te horen te krijgen. Zeker wanneer het gaat om leven dat intelligenter is dan wij. Op het moment zijn wij mensen de dominante soort in het universum, althans in onze beleving, en wij zijn degenen die de dienst uitmaken. Wij zijn de baas en niemand anders. Als er dan plotseling een zeer intelligente en technologisch hoogontwikkelde soort bij onze voordeur verschijnt, dan zullen we waarschijnlijk allemaal even moeten slikken. Veel mensen zullen zelfs in paniek raken bij deze gedachte denk ik. Het is ook een natuurlijke reactie. In het dierenrijk hoeven niet alle dieren bang te zijn voor elkaar, maar dat wil nog niet zeggen dat ze ook tam zijn naar elkaar toe. Die voorzichtigheid naar een ander soort leven, zit in onze genen ingebakken. Zonder die voorzichtigheid zal een diersoort ook niet succesvol kunnen zijn in de evolutierace.

Maar het zou zo kunnen zijn, dat de aliens langzaamaan onze geest proberen te openen voor de mogelijkheid dat we niet alleen zijn. Ze proberen op die manier misschien bewustzijn te creeeren om zo schrikreacties te voorkomen. Neem bijvoorbeeld iemand die lijdt aan arachnafobie (angst voor spinnen). Zo'n persoon genees je niet door plotseling uit het niets een vogelspin bij die persoon op de hand neer te zetten. Nee, stapje voor stapje laat je zo'n persoon wennen aan de aanwezigheid van een vogelspin. Dat is hoe de therapie voor arachnafobie werkt. Stapje voor stapje wordt er het bewustzijn gecreeerd dat de spin niet een of ander kwaadaardig monster is, maar alleen maar een dier dat er iets anders uitziet dan wij mensen.

Veel mensen vinden het maar een belachelijk idee dat aliens hier naar onze planeet zouden komen om vervolgens graancirkels achter te laten. Maar stel dus dat de aliens langzaamaan heel voorzichtig onze geest willen openen, dan hebben ze met de graancrikels een geniale methode gevonden. Niet dat iedereen er door wordt beinvloed, maar stapje voor stapje wel steeds meer en meer mensen. Graancirkels waren vroeger heel simpel en niet erg interessant, nu zijn ze enorm en erg complex en zitten er soms hele directe boodschappen in verwerkt (zie het het onderdeel "graancirkels" voor meer info). Is dit hun manier om ons in eerste instantie te fascineren om ons zodoende te interesseren om onze geest te openen voor de mogelijkheid dat we niet alleen zijn?

En zijn de steeds meer voorkomende sightings van allerlei rare lichten en andere verschijnselen in de luchten, ook met name boven grote wereldsteden, een onderdeel van deze strategie? Worden wij langzaam klaargestoomd voor de onvermijdelijke realisatie dat wij niet alleen zijn? De tijd zal het ons leren. Ik ben in ieder geval erg enthousiast en vooral ook niet bang. De kans is in mijn ogen groot dat dit het beste is dat de mensheid ooit is overkomen. Misschien kunnen we dan eindelijk onze primitieve manier van doen achter ons laten en echt gaan samenleven als aardbewoners. Misschien kunnen we dan eindelijk eens stoppen met oorlogen en dat geld besteden aan het welzijn van al het leven hier op aarde.

Terug naar bovenReactie plaatsen

Reacties

?
3 jaar geleden

Wat eng allemaal. Daarom krijgen we angst van verschillende ziekten. AIDS HIV of kanker. We blijven snel van elkaar af uit angst! Volgens me hebben ze weer asteroides en meteorieten gebruikt in de hoop dat we wakker worden ineens streng voor ons tempoheid maken met vervelende ziektes erbij en ook hele natuurrampen zoals broeikaseffecten enz enz alles gaat kapot... heel slim van fucking aliens... Amen voor de mensheid! Bye Koran! Vrouwelijke alien noemde profeet Mohammed “A L L A H” in zijn oren te stoppen, zo vijandige letters die haar tong met “L” 2 keer naar boven steekt en met twee kwade “A” en doen denken als verwaande kampioenschap daarna weggevlogen! Daarom wekken aliens die Mohammed een nieuwe profeet op tot god in zijn hoofd hangen en iedereen bekend ervan maken omdat hij vliegende schotels nooit ziet, 1400 jaar geleden he

Remco
4 jaar geleden

Eigenlijk kun je alles heel makkelijk terugreduceren.
Er gaan de wildste verhalen over graancirkels, hybrid programs etc etc
Ik geloof voor geen cent dat graancirkels ook maar iets met boodschappen te maken hebben. Ook is het volstrekt belachelijk te veronderstellen dat hun genetische opbouw (geen DNA) past op dat van ons. Misschien bestaat hun genoom wel uit 2 basenbaren in plaats van 4. Dan houdt het hele feest van hybriden al op.

Nee het is aannemelijker te veronderstellen dat zij ons genetisch aanpassen naar een soort supermens, sterk en zonder agressie. En daar zijn ze volgens mij redelijk in geslaagd. Met regelmaat worden ook lange aliens met blond haar gesignaleerd, de zgn Nordics. Dat zijn genetisch gemanipuleerde mensen die met hen leven. Zij moeten ook eten en dat kan nog niet zonder hun moederplaneet aarde. Met regelmaat moet er voedsel aangeleverd worden en oa verklaart dat de cattle mutilations. Waarom vooral landbouwdieren? Die geven de minste belasting op een eco systeem. De dieren wordt bloed afgetapt en slijmvliezen afgenomen. In slijmvliezen zitten cellen die als labvlees kunnen dienen. Kweek ze gewoon verder op en de cellen groeien wel. Maar waarom nemen ze geen koeien mee? Omdat er ook bacteriën meekomen en virussen. Met bloed en weefsel is er minder kans op bacteriële besmetting.
De vraag is of deze Nordics ook op onze planeet rondlopen. Waarom niet? Wellicht met een missie of misschien ook wel helemaal niet. Sowieso kunnen ze met gemak ons internet op en weten wat ons bezighoudt. Meermaals hebben ze ons gewaarschuwd voor een allesomvattende ramp. Oorlogen, gevolgen van ontbossing en overbevolking. Ook bij de Ariel school in Zimbabwe werden kinderen telepathisch kenbaar gemaakt hoe wij onze leefomgeving vernielen. En dat dat niet zonder gevolgen kan blijven. Wie de aarde over wil nemen hoeft eigenlijk alleen maar te wachten. De mens in zijn huidige economische systeem zal het niet lang meer redden.
Dat is gewoon een wiskundige zekerheid. Helaas is nog een menselijke eigenschap het wegwuiven van problemen. Tot het te laat is.

Uriël Aartsengel
4 jaar geleden

Voortgaande evolutie houdt in dat een buitenaardse beschaving, uiteindelijk tot op een goddelijke hoogte kan evolueren. Deze goddelijke beschaving kan vroeger op aarde zijn geland, en zich in 'Atlantis' hebben gevestigd. Vervolgens kunnen zij een aards persoon tot een soort messias opleiden. Die dan de macht kan krijgen om de mensheid grotendeels uit te roeien. Tenzij de werelbevolking zich in zijn ogen menselijk gaat gedragen. De mensheid staan de vernietiging van de huidige wereld daarom toe. Daar zij met geen enkel persoon wilt communiceren, die zegt dat hij deze macht waarschijnlijk krijgt. Bent u misschien de persoon die namens de wereld, wel wilt communiceren. Om deze mogelijke apocalyps tegen te houden. Dan kunt u zich melden op e-mailadres: theofaction[apestaartje]gmail[punt]com

cafq
5 jaar geleden

schijt

diderick
5 jaar geleden

waaaat

wilma
6 jaar geleden

Ja ik weet dit zeker dat er meer is in 2012 echt een Ufo gezien . Aan de onderkant een schrijf , zo'n schip kan niet gemaakt zijn door mensen. Maar ook ik vertelt het niet zo gauw door aan mensen. HUN REAKTIE ALLEEN AL. GROETJES

Colin
6 jaar geleden

Zo denk ik er ook over ik sta achter je

Freek
7 jaar geleden

wie wil mijn vrouw op marktplaats kopen

Freek
7 jaar geleden

asdnfkJWF

eddy
7 jaar geleden

Bekijk het leven van een groep jonge vogels in een nest waar moeder op afstand alles in de gaten houd. Af en toe komt zei om hen te voeren en te kijken hoe het gaat. Zij stoomt hen voor de rest op eigen kracht voor, voor de echte wereld die pas geopenbaard zal worden als alleen de sterksten daar aan toe zijn. Zij die niet opgelet hebben en de verkeerde vleugels uitslaan zullen de echte wereld nooit ingaan maar vol onbegrip en stijfkoppig ten prooi vallen aan het gevaar en zo dus door eigen kortzichtigheid veel missen en hun kostbare leven verliezen. Als je het leven in mijn visie dus zou vergelijken met in dit opzicht met een vogel zijn leven, dan snap je dus ook dat wij de mensen in vergelijking met het nest de eigenwijze pubers zijn die dus nog lang niet volwassen genoeg zijn en dus elke x op onze bek vallen omdat velen slechts hun eigen kop volgen en het gevaar van vele zaken niet zien wat uiteindelijk ons ver weg houd van de echte realiteit en wat die ons kan geven.

Ruud
8 jaar geleden

Ik ben zeer verheugd over wat er over dit onderwerp wordt besproken. Gewoon eerlijk en helder.De tijd is volgens mij nu wel rijp om te bekennen dat wij niet het enigste ras in het universum zijn.En dat wij al eeuwen bezocht worden door intelligenties van buiten de aarde.Sterker nog dat wij al samenwerken met de Greys,althans de USA doet dit al sinds de jaren 50.Maar ga dat maar eens uitleggen aan de wereld.Zelfs het Vaticaan weet hiervan maar houd vanzelfsprekend zijn mond.En houd het op gevallen engelen van Lucifer.Kortom onderzoek het zelf en trek conclusies.De waarheid komt naarmate de tijd verstrijkt vanzelf naar boven.

Hannah
8 jaar geleden

Ik denk dat ze de graancirkels als een soort kaart gebruiken die wij niet begrijpen.

tanja hendrix
8 jaar geleden

Ik wil jullie heel graag een introductie set van het kennisboek aanbieden, dit is een vanuit de kosmos gedicteerd boek, dat ons universeel bewustzijn geeft, dit is pas 25 jaar geïntroduceerd aan de aarde via Mevlana uit turkije.Omdat nu pas de mensheid zo ver ontwikkeld is om dit te begrijpen en de frequentie aan te kunnen.
Laat maar weten als jullie interesse hebben en waar het dan heen gestuurd kan worden, groetjes Tanja Hendrix tanjahendrix@home.nl

rasecht berensiroop
8 jaar geleden

Het voornaamste zijn de geschiedenisbronnen van het ontstaan van de kosmos, planeet Aarde en de Extraterrestrialcivilisatie te kennen. Enkel met wetenschappelijke vooruitgang kunnen Aardse planetaire problemen worden aangepakt. Met Extaterrestrial hulp zeker te overwegen aangezien hun science en technologische voorsprong tgv de Aardelingen. Wie exopolitiek conservatief, fundamentalistisch en traditioneel tegenover de vooruitgang aankijkt op wetenschappelijk gebied voor kennis en techniek horen niet thuis in de ruimtvaart met of zonder Extraterrestrials

Argus
8 jaar geleden

Ik citeer:
"Sommige mensen vragen waarom de aliens geen contact met ons hebben gemaakt en gebruiken dat als een argument waarom wij niet bezocht worden."

Wie zegt dat dat werkelijk zo is ?
Zelf sta ik in contact met hen, dus waar hebben die idioten het over ???
Laat ik dus de reden van hun aanwezigheid hier maar niet plaatsen, aangezien ze zelfs te bekrompen zijn om überhaupt voor dat idee open te kunnen staan...

Casey
8 jaar geleden

Hey Skywalker,

Met zeer veel interesse jouw uiteenzetting hierboven gelezen, ik kan mij absoluut vinden in de theorie:" dat wij misschien wel een experiment/verzinsel zijn"......vond het wel heel erg toevallig dat je de SIMS als voorbeeld nam.
Waarom? ik gebruik deze vergelijking namelijk ook altijd als voorbeeld.
Doch plaats ik een kanttekening, over " hun goede" bedoelingen, ik hoop het wel. Doch de ervaring leert dat zelfs de meest intelligente mensen tot zeer wrede dingen in staat zijn, die zouden (gezien jouw opvatting) dus heel volwassen en vredelievend met het leven omgaan?! Dat gaat dus (helaas) niet altijd op, dus er zullen idd ook Aliens bestaan met zeer weldoordachte, wrede plannen tov de mensheid zijn. Want alles zal immers in balans moeten zijn, heb je goed, dan heb je ook altijd kwaad. Om nog maar even terug te vallen op de Oosterse Filosofie/wijsheid ;-))
@Ivo
Idd wat Skywalker zegt, waarom zou je geen beschaving hebben wat nog niet zover is maar wel verder dan onze??!!!
@Skywalker,
Nogmaals, ik vond jouw uiteenzetting geweldig om te lezen en zeer goed onderbouwt ook.
Al denk ikzelf altijd bij het woord" verlichting"," scheiding tussen kerk en staat" van Voltaire.

Met vriendelijk groet,

Casey.

Skywalker
8 jaar geleden

Hallo Ivo,

Wat jij beschrijft zou zeker waar kunnen zijn voor sommige of misschien wel de meeste buitenaardse beschavingen.

Maar waarom zouden er geen buitenaardse beschavingen zijn die verder zijn dan wij, maar nog niet zover als de beschaving die jij beschrijft?

ivo
8 jaar geleden

Ik geloof zeker in buitenaards leven, maar ik denk dat deze aliens dusdanig anders zijn dan wat wij verwachten, mede door hun veel verder ontwikkelde technologie en wetenschap, dat het woord leven niet meer de lading zal dekken.

Ze zullen zo anders zijn dan de meeste mensen nu verwachten, dat je ze waarschijnlijk nieteens zalkunnen herkennen al zouden ze het tegen je zeggen dat ze het zijn. Net zoiets als dat een mug niet naar een opera kan luisteren. Aliens hebben geen beschaving, dat is te primitief, "iets" is het enige wat het nog is.

Daarom geloof ik ook niet in ufo's. Het principe van ufo's is gewoonweg veel te primitief om waar te kunnen zijn. Ook de redenen voor het bezoeken van de aarde zijn te primitief.

Er bestaat en film genaamd Solaris, een russiche film, deze is naar mijn idee vrij realistisch (als je het religieuze tintje negeert) over hoe een echte ontmoeting met aliens zou kunnen verlopen.

Sabrina
8 jaar geleden

Nou, als we hollywood echt moeten geloven, dan hadden de aliëns ons allang gepakt, dna zouden ze niet zo lang wachten. Maar misschien bestaat er wel buitenaards leven, want op Mars zijn al natuurlijke grondstoffen gevonden zoals water en hout. Ook zuurstof is er gevonden op Mars.

Djphineas
9 jaar geleden

Allemaal griezelig en zo voort..
Ik heb me al in deze Zaak verdiept.
Ze zijn er vast en zeker maar waar.
Een
Redelijk wat lichtjaar hiervandaan.
Hoe komen ze hier of hoe komen wij daar?
Met ruimteschepen?
Met welke brandstof?
Met een mens?
Met een robot?
Wie weet hoe?
Wanneer?

Mar waarom willen we dat?
We weten nog bijna niks over de aarde.
Geef mij hier maar eens een antwoord op.

james
9 jaar geleden

uit alle informatie die ik hier
binnen krijg blijft een onbevredigend gevoel achter dat van
veel gespeculeer en achter de horizon proberen te kijken zolang er geen echt contact wordt gemaakt
lijkt me dit allemaal zinloos
zoiets als bij de buren op bezoek gaan maar niets zeggen totaal onlogisch het enige goede wat hier uit voort kan vloeien is de discussie hoe wij met de materie om zouden kunnen gaan maar passages als de aliens zouden kernkoppen onklaar hebben gemaakt
en wij zouden net de lucifers hebben uitgevonden vind ik een zeer naieve houding ten opzichte van de mensheid en bedenk dit hoe verging het de indianen na het eerste contact met de buiten wereld verliep niet zo denderend
geloof ik de helft stierf aan vreemde bacterieen om nog maar te zwijgen van de superieure houding van de tegen partij daarom lijkt me een defensieve houding ten opzichte van dit vraagstuk dan op zijn plaats

Maak een Gratis Website met JouwWeb